Çatı Kerestesi

çatı yapımında kullanılan kereste türleri

çatı yapımında kullanılan kereste türleri

Çatı Yapımında Kullanılan Kereste ve Malzemeleri

Çatı yapımında birçok kereste türü bilinçli bilinçsiz olarak kullanılmaktadır. Bunların önüne ne yazık ki geçilememekte ve satın alma yapan kişiler bilinçsiz ürün aldıklarında hem sorun ile hem de ek masraf ile karşılaşmaktadır. Firmamız olarak bir sektör için en ideal ürünleri yılların tecrübesine dayanarak gönül rahatlığı ile tavsiye etmekteyiz.

Hangi alan için kullanılacak ise o alana uygun ürün kullanılması son derece önemli bir huşudur. Her tomruk ya da her alanda uyum sağlamaz ve sizlere her an sorun yaşatabilir.Çatı kerestesi alacak ya da ithalat ve ihracatını gerçekleştirecekseniz eğer, sizlere birkaç tavsiyemiz olacaktır. Bu tavsiyeler ve tecrübeler doğrultusunda daha güvenli ticaret yapmanız kolaylaşacaktır.

Çatı kerestesinde birinci tercih etmeniz gereken üründen başlayıp, 2’nci ve 3’üncü muadil ürün olarak sınıflandıracağız. Sektör tarafından en çok tercih edilen ürün köknar ağacından olmaktadır, 2’nci ise çam ağacı, 3’üncü ise cevizdir. Köknar ağacını tercih etmenizin sebebi; Ülke topraklarımızda yeterince yetiştiğinden dolayı diğer ürün gamlarına nazaran daha makul fiyatlarda olması, yapısı gereği uzun ömürlü oluşu, çatıya çok yük bindirmemesi (hafif oluşu). Bizim, firma olarak tavsiyemiz olmasa da, bu alanda kullanmak üzere diğer  ürün türleri olan çam, kavak, kestane ağaçları da tercihen kullanılmakta.

Eğer ihtiyaç duyduğunuz mevsim kışsa, o zaman köknar ağaçlarında fiyatlar %20 oranında artış göstermektedir; bu artışın nedeni ise kışın aşırı derece ormanlara yağan kardan dolayıdır. Buna bağlı olarak 2’nci tercihleri de listenizin başına ekleyebilirsiniz. Çatı yaptıracakların dikkat etmesi gerekler sadece ürün teminatında değil, temin edilen ürününde kesilmesi, boylanması gibi işlemlerde de son derece usta olunması gereklidir. Tün ürün ve hizmetlerimizde olduğu gibi firmamız olarak 20 yılı geçkin süredir müşterilerimize sadece ürünlerin ticaretini değil, kullanılacak alanlar için danışmanlık hizmetleri de sağlamaktayız.

Çatı yapımında kullanılan malzemeler türleri ise şöyledir: ( Bu malzemeler, kullanılacak alana göre farklılıklar göstermektedir, çatınızı yapacak kişi ile birebir görüşerek en sağlıklı çalışmayı yapmanızı firmamız olarak önerilmektedir!)

Kullanılacak alan ölçüsü: 240 Metre; Kereste, beşon kalas, 20 adet saçak altı, 20 adet beton çivisi, 31 kilo inşaat çivisi, 21 tane kiremit altı, 3 top alaminyon folyo, 34 adet dere altı için boru, 190 tane dere kelepçe, 10 adet dirsek, 21 adet manşon, 1200 tane tuğla, 8 m3 adalık kum, 51 adet siyah çimento, 5 adet büyük tüp kullanılmakta.

Toplam/ net olmayan maliyet tutarı ise: 12,350 TL

  • En sağlıklı yapıda ve en uygun fiyatlar tercihiniz ise; satın alma yapmadan önce firmamız ile görüşmenizi önermekteyiz.

 

Yorum bırakın