Sarıçam Kereste ve Tomruk

sarıçam-kereste

Sarıçam Kereste nerelerde kullanılır, sarıçam tomruk özellikleri nelerdir, sarıçam nereden ithal edilir ve sarıçam tomruğunu satan firmalarda nelere dikkat etmeli?

Sarıçam tomruk türünü dünya üzerinde güney kısmında, Türkiye’de ise Anadolu kesimleri ve Akdeniz taraflarında görülmektedir. Sivas / Hafik: Yiğido Ormanı’nda, Erzincan Tutucu Doğa Parkında çok sık görülmektedir. Yetiştiği yere bağlı olarak en ve boy değerleri farklı olmaktadır. En yaşlı sarıçamın 213 yıllık olduğu tahmin edilmektedir. Kozalak yapısı erken ve dişi olarak iki sınıftır, Ortalama olarak 30 ila 77 metre arasında değişimler görülür. Sarıçam yapısı gereği çok dalsız, düz bir yapıya sahip ve kökü diğer ağaç ürünlerinden farklı olarak 250 metreye kadar indiği bilinmektedir. Kaliteli içyapısına sahiptir, yaşlı ağaçlar ile genç ağaçlar arasında farklı renkler görülmektedir; yaşlı tomruklar, açık Sinçap sarısı olurken yaşlı ağaçlar ise koyu sarı ve koyu kızıldır.

Sevdiği toprak ve arazi ortamı ise; nemli, sıcak alanlarda çok verimli ve sağlıklı büyüdüğü gözlemlenmektedir. Birçok tomruğun zorlu mevsim şartlarında ciddi deformasyon ve kullanılabilirlik yüzdesi düşerken, sarıçam kereste türünde hiçbir sorun teşkil etmemektedir. 2015 tarihinde Dünyada: 875,4878.950 hektar iken, Türkiye’de: 579,548 hektar olarak açıklanmıştır. Sarıçam, diğer türlerden daha hızlı büyür ve boy atmakta. Ürün mevsimsel olarak kendini çok iyi korusa da haşere ve mikroorganizmalara karşı kendini iyi koruduğu dayanıklılık gösterdiği söylenememektedir. Dikkat edilmesi gereken süreç ise; zirovlu ve kabuk yiyen böceklerden korumak, düzenli aralıklar ile sık sık ilaçlayıp bakımının yapılması zararları en aza indiren çözüm yoludur.

Sarıçam kereste türü ülkemiz üzerinde en değerli tür olarak bilinmektedir. Çok iyi değerli olduğundan kullanım alanları iyi seçilmelidir. Ülkemizde ve dünya üzerinde parke, tıbbi ilaçlarda, parfüm esanslarında, defter ve kitap yapımında, kaplamaya kadar birçok alanda tercih edilmekte. Sarıçam alırken; sarıçam satan firmalar hem ürün özelliği hem de güncel fiyatlarını sormanız çok önemlidir. Sarıçam ürünlerinde çatlama, iç yapısının zarar görmesi, nem oranının fazla olması ve sarıçam niteliklerinin taşımaması halinde uzman kişiler ile görüşülmelidir. Bünyemizde ideal oranlara sahip ürün satışı ithalatını sağlamaktayız. Firmamız kurulduğu günden bu güne hiçbir zaman kusurlu veya ayıplı mal ticareti yapmamıştır, sadece en kaliteli orman ürünlerinin ithalatı ve ihracatını sağlamıştır. İsteğiniz üzerine yetişmekte olan sarıçam bölgelerinden özel olarak o aldan ihraç ya da ithalatı sağlanmaktadır.

  • Sarıçam ürünümüz ve fiyatlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hayırlı ticaretler dileriz.

1 thoughts on “Sarıçam Kereste ve Tomruk

  1. MRB .İŞ DEGISIKLIGI SEBEBI ILE BOLGEMIN HARICI BIR YERE… SAHIBI OLDUGUM 100M3 KURUMUS SARI CAM TOMRUK SATACAGIM ILGILENIRMISINIZ uygun fıyata verecegım

    Beğen

Yorum bırakın