Ukrayna ve Gebze Kereste Fiyatları

Ukrayna ve Gebze kereste ithalatımız ve ihracatımız

Ukrayna ve Gebze kereste ithalatımız ve ihracatımız

Ukrayna ve Gebze Kereste Fiyatlarının Son Durumları

2016 yılının Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde bir hayli değişen ekonomik gündem nedeni ile her alanda olduğu gibi orman ürünleri piyasasını da etkilemiş durumda. Ekonomik değişimlerin bir hayli hızlı değişimleri nedeni ile yaşanan dalgalanmalar ile doğru orantılı pazarda da bir değişiklik gözlemlendiği görülmektedir.

Ukrayna ülkesinden getirmekte olduğumuz ve sektör tarafından da Ukrayna kereste olarak adlandırılan kalite yapısı diğer çeşitlerine göre epey farklılık gösteren üründe de hızlı inişler ve düşüşler görülmektedir. Sektörün bu durumdan şimdilik ani bir dalgalanma yaşadığı gözlemlenmese de, uzun vadede önemli bir unsur olacağı ve kaygılar yaratacak gibi görülmektedir.

Dünya üzerinde bilenen en büyük ilk 3 ağaç yetiştiren ülke olsak da, ülkemize pek fazla katkı sağlamamaktadır. Bunun nedeni ise; ülkemizde, diğer ülkelerin kalitesine ve verimine sahip orman sahalarımızın olmayı ve yetişen ağaçlarında yakacak olarak değerlendirilmesidir. Ülkemizde orman sahalarında yetiştirilen ağaçların %32’si kesilerek yakacak olarak değerlendirilmektedir. Gerçekleştirilmiş olduğumuz ithalatımız ise %45 civarındadır. Hal böyle olunca Ukrayna’dan ülkemize gelen keresteler kadar kaliteli ve çok rağbet gören bir ürün olmamaktadır. Ukrayna ülkesinden getirmiş olduğumuz keresteler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Ukrayna kereste yazısının üzerine tıklayarak fiyatlar ve hizmet koşullarını inceleyebilirsiniz.

Ağaç ve orman ürünleri alanı her ne kadar Türkiye içinde büyüse de, daha iyi kalkınabileceğimiz AR-GE çalışmaları hayata geçirilmelidir. Firma olarak son yıllarda epey bir ağırlık vermiş olduğumuz Gebze kereste ithalatı ve ihracatından çok iyi olumlu sonuçlar almış bulunmaktayız. Bünyemizde Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan kereste sanayisine gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetler ile marka ve ismimiz neredeyse tüm sektör tarafından bilinmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın açıklamış olduğu istatiksel verilerine göre en çok orman ürünleri ithalatı ve ihracatı Gebze kereste sanayisinden ve ikitelli keresteciler sitesi üzerinden olduğunu belirtmiştir. Yine Gebze kereste yazısının üzerine tıklayarak detaylı çeşitler ve fiyatlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yorum bırakın