İnşaatlık Kereste

inşaatlık kereste

Hammadde her sektör için verimli çalışmaları başlamasını sağlayan ana öğelerin başında gelmektedir. Tomruk olarak ağaçlardan elde edilen hammaddeler ise marangozların elinde işlenebilir hale gelmesi ile farklı sektörler için kullanılan hammaddelere yani kereste seçeneklerine dönüşmektedir

İnşaatlık kereste seçenekleri ise sağlamlıkları ile ön plana çıkmakta ancak farklı aşamalarda kullanılan farklı kalitelere sahip kereste seçenekleri ile çeşitler arasında da farklılıklar oluşabilmektedir. Özellikle çeşit olarak çam en çok kullanılan seçenek olarak karşımıza çıkmakta ama tüm iğne yapraklı ağaç malzeme çeşitleri yapı alanlarında kullanımı ideal hammadde seçeneklerini oluşturmaktadır.

Çatı, inşaat alanlarının en önemli alanları olmakta sağlamlık bu alanda kalite özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Köknar ağacı ise kalite özellikleri bakımından çamla yarışmakta çatı inşaatlarında oldukça ekonomik bir seçenek olarak ta karşımıza çıkmaktadır. İnşaatlık kereste olarak sadece belli alanlarda ana malzeme olarak kullanımlar yapılmamakta, beton kalıpları, kolon yapılarında da ara malzeme olarak kullanımlarda daha düşük kalite özelliklerinde kereste çeşitleri tercih edilebilmektedir.

Sınıf sınıf ayrılabilen kereste seçeneklerinde özellikle birinci kalite ürün grupları yalıtım özellikleri çok fazla olduğundan ana malzeme olarak kullanılmaktadır. İkinci sınıf malzeme grupları normal kalite de olup inşaat alanlarının her kademesinde kullanılan ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır. En düşük kalite deki ürünler ise ara malzemeler olarak kullanılmakta beton kalıplar gibi alanlarda destek ürünleri olarak inşaatın oluşumunu desteleyen ürünler olarak firmaların tercihleri arasında yer alabilmektedir. Kalite her sektör için önemli olsa da inşaat alanında sağlamlık ve uzun ömürlülük anlamları ile kalıcılık sağlamaktadır.

İnşaatlık kereste kullanımları için yerli piyasa da daha çok köknar, kızılçam ve karaçam kereste seçenekleri bulunmakta çam kereste seçenekleri için daha çok komşu ülkelerin kaynaklarına ithalat yapılarak müracaat edilmektedir. Bulgaristan ta en çok çam kereste ithalatı yapılan ülkeler arasında kaliteli hammaddesi ile firmaların en çok tercih ettiği seçenekler olmaktadır. Çam kolay işlem görmesi ile de inşaat alanlarında tercih edilmekte kalıp ve çatı kullanım alanları olarakta sektör temsilcilerinin ihtiyaç alanlarını oluşturmaktadır. Yapılarda kalite önceliği olan firmalar mutlaka ilk planda çam seçeneklerini değerlendirmektedirler.

 

 

 

1 thoughts on “İnşaatlık Kereste

Yorum bırakın